събота, 11 юли 2015 г.

Сватбен грим у дома - Видео Урок

Здравейте,
Днешното видео е за моето предложение за супер издръжлив и дълготраен сватбен грим, който да изглежда добре на снимки и да подхожда на всички. Ще ви дам съветите и препоръките ми за продукти и техники как да направите гримът си сами вкъщи.
Знам, че това вероятно е много грим за доста от вас, но искам да ви покажа всички стъпки за тези, които се интересуват и искат да знаят, вие от тук нататък можете да прецените кои да пропуснете ако желаете. 
Също така нещо изключително важно, което искам да подчертая е: когато избирате вашия сватбен грим - придържайте се към това, което обикновено носите – ако се чувствате комфортно с повече грим, изкуствени мигли и т.н. както аз например – то тогава на сватбата си няма да изненадате никого, ако носите много лек, до никакъв грим, то тогава направете нещо съвсем изчистено и минимално за сватбата. 
Целта е да бъдете себе си, но по-разкрасена версия на себе си, а не да се преобразите тотално; помнете, че този грим, трябва да бъде сравнително класически, за да може като погледнете снимките си след години да не се шокирате, а да се харесате.
Не опитвайте някакви нови тенденции, а се придържайте към класически и универсални техники в грима, които никога не остаряват като например – неутрални, телесни тонове, очната линия също е класика и т.н. 

Ако сте решили да се гримирате сами – задължително проучете добре какви продукти са ви необходими за вашия тип кожа, искайте тестери на фон дьо тен-а в магазина, пробвайте го, уверете се, че избирате правилния цвят за вас и формула за вашият тип кожа. След като имате всички продукти – тествайте ги, направете си тестов грим веднъж, два, три пъти или колкото са ви необходими за да се почувствате уверени, че владеете всяка стъпка с лекота.

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ДА ГЛЕДАТЕ ВИДЕОТО!

 

1. Грижа за кожата


Първата стъпка е грижата за кожата – аз започнах с нежен ексфолиант за лице, който да почисти кожата и отстрани мъртвите клетки, така че да имаме гладка основа за нанасяне на грима отгоре. Последвах и с крем за лице, който да хидратира кожата.


2. Основа за грим

Преди нанасянето на грима препоръчавам да използвате основа за грим, която да го направи да издържа по-дълго. Аз избрах спрей основа, тъй като не харесвам усещането на силиконовите основи, които ми запушват порите и ги усещам тежки върху лицето. Избрах спрей основа, която контролира и намалява омазняването на лицето. Въпреки, че не съм с мазна кожа, при такъв повод от стрес може да се изпотите и лицето пак да се омазни, особено ако е топло навън. Този вид спрей основа е налична в 2 вида - за нормална и суха кожа и смесена и мазна.

3. Фон Дьо Тен

Аз лично бих инвестирала в добър фон дьо тен и не случайно избрах матиращ с голямо покритие, който е супер издръжлив и устойчив на влага и изпотяване. Важно е да изберете такъв с не по-висок СПФ фактор от 10, тъй като може да направи лицето ви да изглежда бяло на снимки със светкавица.
Фон Дьо Тен - Estee Lauder Double Wear - 2N1
 Тъй като фон дьо тен-ът, който избрах е с по-високо покритие реших да го нанеса с навлажнена гъбичка – бютиблендър, който го прави да изглежда безупречно и доста натурално. Не пропускайте да го прелеете надолу по врата и сложете малко и върху ушите, тъй като често от стрес и напрежение те може да се изчервят, особено ако сте с вързана коса – не забравяйте да го направите.

Гъба за фон дьо тен и коректор - Beautyblender Original

4. Коректор за прикриване на недостатъци по лицето

Използвам кремообразен коректор с малка четка, с който да прикрия ако има някой белег или несъвършенство по кожата, като за момента оставям зоната под очите без грим, тъй като там ще нанеса коректор едва след като завършим с грима на очите.
Четка за коректор - Sigma F70 Concealer

5. Подчертаване на вежди

За подчертаването на веждите използвам комбинация от два цвята прахообразни сенки – това е изключително важна стъпка, не пренебрегвайте веждите, защото те наистина имат огромен ефект върху цялостния вид на лицето.
Комплекти за оформяне на вежди - Sigma Brow DUO Medium
Не прекалявайте, нанесете по-малко цвят в началото на веждите за да изглеждат натурално. След това използвах малко от същия кремообразен коректор, който ползвах за лицето, но в един тон по-светъл от този на фон дьо тен-а ми за да подчертая извивката на веждите. Това прави целия грим на очите да изглежда по-добре, прикрива поникнали косъмчета и прави веждите да изглеждат по-изчистени; на снимки също стои много добре. 
Използвах и гел за вежди, който да им придаде малко цвят и текстура и да ги фиксира.
Гел за вежди - Benefit Gimme Brow - Light Medium

6. Основа за сенки

Преди нанасянето на сенките нанасям основа, която да предотврати размазването им, в този случаи моята има и малко цвят, който да прикрие вените и червенината по клепачите.
Кремообразни сенки - MAC Paint Pot - Painterly

7. Сенки за очи

Първата палитра, която ползвах има повечето матирани и един перлен цвят. Започнах с матиран телесен цвят сенки, които нанесох под веждите, където сложих коректора, както и върху клепача за да фиксирам кремообразните продукти отдолу. Така сенките отгоре ще се преливат по-лесно, когато имаме гладка, матирана основа.
Палитра сенки 1 - W7 In the Mood Palette
Четка за нанасяне на сенки - Sigma E55 Eye Shading Brush

След това нанесох матиран светло-кафяв цвят от същата палитра, с който леко подчертавам сгъвката на клепачите като създавам лека сянка там.
Четка за преливане на сенки - Sigma E40 Tapered Blending Brush

Сложих и малко по-тъмен матиран кафяв цвят, за който ползвах малка, прецизна четка във външната част на клепача и под окото. Не забравяйте след всяко нанасяне на цвят да преливате добре с помощта на мека четка. 
Малка четка "молив" за нанасяне и преливане - Sigma E30 Pencil Brush

Ако желаете можете да спрете до тук със сенките, да сложите спирала или очна линия и това да бъде вашият лек, минимален грим, в случай, че не сте свикнали да носите повече.

Аз избрах за този грим цветовата гама за мен да бъде прасковеното. Затова в него добавих нотка на тези цветове в сенките, ружа и устните; ако прецените можете да замените тази гама с нежно розово, защо не и леко, пастелно лилаво ако искате малко цвят. Aко пък решите да се придържате към неутралните тонове, изберете бежово-кафява гама, златистото и сребристото също са нежни цветове, които ще стоят добре на очите; при всички случаи препоръчвам да комбинирате цветовете поне за ружа и червилото, така че да са от една гама.

Избрах комбинация от тези матирани бежово и прасковено за да добавя леко в сгъвката на клепача, защо те се комбинират с ружа и червилото ми и по този начин гримът на очите изглежда по-завършен и в синхрон с останалите цветове на лицето.
Палитра сенки 2 - Sleek i-Divine Del Mar II
Малко по-плътна четка за нанасяне и преливане на цвят -
  Sigma E39 Buff and Blend Brush
След това се върнах отново към първата палитра W7 In the Mood Palette и избрах светъл перлен цвят, който да нанеса във вътрешните ъгли на очите за да ги просветля, тъй като този цвят е матиран в основата си, но има съвсем лек, сатенен завършек, затова и мога да си позволя да нанеса по-голямо количество от него. Така на снимки очите изглеждат по-отворени, светли и красиви. Тук отново използвах четка за нанасяне на сенки - Sigma E55 Eye Shading Brush

В началото на окото избрах този перлен цвят шампанско от втората палитра Sleek i-Divine Del Mar II, който в опаковката изглежда по-прасковен от колкото всъщност е, но на окото стои като телесен цвят и придава лек, сияен ефект на клепача. 
Четка за нанасяне на сенки (от комплекта Ethereal Radiance)
Sigma E32 Exact Blend

Ако искате пропуснете тази стъпка за матиран ефект на грима или пък ако искате допълнителен блясък можете да сложите и малко фин брокат в бяло, златисто или пък сребристо.
Това е всичко за сенките, преминавам към очертаването на очите. 

8. Очертаване на очите

Тук ако се притеснявате, че не можете да нанесете добре очна линия – пропуснете тази стъпка или нанесете само малко черни сенки в основата на миглите. Аз лично харесвам очите ми с очна линия и издължения ефект, който тя създава, затова ще я нанеса. Ако можете да намерите – вземете си водоустойчива очна линия, аз нямам такава, но тази която ползвам е супер черна и наситена и я дори след като си измия грима и сапунисам и масажирам лицето с измиващ гел за грим тя пак си остава след това, затова за мен тя е доста дълготрайна и избрах да я използвам.
Очна линия - Sleek Flick it - Dazzling Black
Ако искате српете до тук с изчистената очна линия, но като се има предвид, че е сватбения ви ден и може да сте напрегнати и да ви треперят ръцете и да кажем, че не сте нанесли съвсем безупречно очната линия, използвайте този трик – вземете скосена четка и черни сенки и размажете отгоре. Така прикривате грешките и неравномерното нанасяне на очната линия и същевременно я фиксирате за да е по-издръжлива. Ефекта става по-омекотен и опушен.
Скосена четка за очертаване на очи или вежди - 
Пренасям малко черни сенки и във външния ъгъл под окото и преливам добре. Не искам да затъмнявам очите прекалено, но искам да са подчертани – харесва ми на мен как ми стои и на снимки също изглежда добре. За тази цел използвах малка четка "молив" за нанасяне и преливане - Sigma E30 Pencil Brush.

9. Спирала

Следва извиване на миглите и нанасяне на спирала – тук задължително изберете водоустойчива, която да устои на сълзи и пот. 
Извивачка за мигли - Shiseido

10. Изкуствени мигли

Ако желаете – отново казвам, спрете до тук, но ако искате да направите гримът си по-специален и очите да изпъкнат още повече, то бих препоръчала да пробвате изкуствени мигли. Можете да опитате и единични мигли, те изглеждат по-натурално, но отнемат повече време за нанасяне, затова аз избрах да използвам натурални мигли от норка, които са толкова пухкави и разкошни върху очите, това определено са любимите ми мигли и за подобен специален случай определено си заслужават, а и имайте предвид, че макар и да са инвестиция, те могат да се ползват до 25 пъти, тези дори вече изгубих бройка колко пъти ги ползвам, но вече са доста. :)
Изкуствени мигли от норка - Velour Lashes Strike a pose



Лепило за мигли - DUO Brush on Adhesive

11. Молив за очи

След това използвах клечка за уши за да почистя вътрешната част на окото от паднали сенки преди да нанеса молива там. Избрах телесен цвят, който да прикрие ако има червенина и да направи очите отново по-светли и отворени. Ако искате малко по-опушен ефект пробвайте и с черен молив ако се харесвате така или пропуснете тази стъпка изцяло.
Телесен цвят молив за очи -
Добавих спирала и на долните мигли за да балансира обемните мигли на горния клепач и да изглежда по-натурално, това също видимо прави очите по-отворени.

12. Коректор под очите

Използвах мокра кърпичка за да почистя ако има паднали сенки под окото преди да продължа с коректора, можете да ползвате и тампон за грим напоен с мицеларна вода. Тъй като гримът е светъл и сравнително лек, нямаше почти никакви паднали сенки под окото, затова и си позволих да нанеса фон дьо тен-а преди да гримирам очите.
Нанесох коректор под очите в един тон по-светъл от цвета на фон дьо тен-а за да просветля тази зона и да направя очите да изпъкнат още повече. Използвах течния коректор на МАС, който за мен е най-добрия – покривен, лек и не се наслоява във фините линии под окото – затова казвам, ако не за вашия специален сватбен ден, то кога по-добре да си позволите най-добрите продукти, които няма да ви предадат. Нанасям го с четка, като след това за всеки случай минавам и с бютиблендър, който обира излишното количество и изглажда повърхността. 
Мека четка за коректор - F64 Soft Blend Concealer Brush

Гъба за коректор - Beautyblender Original

След това отново се върнах за да напластя още малко от светлите сенки от първата палитра W7 In the Mood Palette във вътрешните ъгли на очите и отстрани на носа, където по принцип има тъмна сянка, ще видите и накрая колко по-отворени и красиви прави очите.

13. Бронзиране и контуриране на лицето с кремообразни продукти

Преминавам към бронзиране на лицето, където започнах с кремообразен бронзант, който след това фиксирах и с пудра. Използвах гъбата Beautyblender Original за да го прелея. Наслояването на продукти прави грима по-издръжлив, тъй като понякога от пот и горещина ружът и бронзант на лицето може да избледнее. Тази стъпка разбира се не е задължителна. 
Кремообразен стик бронзант / контур - W7 Chunky Bronzer

14. Фиксиране с пудра за лице

След като съм приключила с течните и кремообразни продукти на лицето ги фиксирам с пудра. Използвам фина, прозрачна пудра, която предотвратява омазняването. Нанасям малко количество съвсем деликатно с четка под очите за да фиксирам коректора, а за самото лице използвам този апликатор/тампон за нанасяне на пудра като я притискам върху лицето – тук не се притеснявам да сложа и малко повече, защото после ще я премахна с мека четка. 

Четка за прецизно нанасяне на прахообразни продукти - 
Този трик е много важен, защото това освен че матира лицето, прави фон дьо тен-а по-издръжлив, той минимизира порите и създава порцеланов вид на кожата. За снимки също е по-добре кожата да е предимно матирана, а да добавите блясък само на местата, където желаете.

15. Бронзиране и контуриране
с прахообразни продукти

Връщам се към бронзирането – там използвах прахообразна пудра с по-хладен кафяв подтон, която успешно създава вида на сянка върху лицето. С нея добавих и лек контур на скулите и на челото. 
Пудра за контуриране - Bahama Mama Bronzing Powder
Четка за контуриране - Sigma F05 Small Contour Brush

Ако сте с пусната коса като мен можете да си позволите малко по-силен контур и руж, защото не е така видимо, а на снимки изглежда супер, докато ако сте с вързана коса препоръчвам да сте по-пестеливи с тези продукти, защото ще е по-видимо, когато сте в профил.

16. Руж

За руж избрах този топъл оранжев нюанс, който е от серията ружове In Stain, които са супер издръжливи и наситени и дори както името предполага – създават стейн ефект на петно върху кожата, което гарантира, че няма да избледнеят.

17. Хайлайтър

Накрая за малко блясък използвах хайлайтър, тъй като създава нежен сияен ефект и изглежда добре на снимки. 
Хайлайтър - Mary Lou Manizer Highlighting Powder

Четка за хайлайтър - Sigma F35 Tapered Highlighter Brush
Бъдете пестеливи ако ползвате този продукт, защото е доста силно погментиран. Нанасям го в горната част на скулите, над извивката на устните за да ги подчертае и направаи да изпъкнат, стои и много добре в средата на носа и конкретно между очите.

Контуриране и хайлайт на деколте


Ако желаете можете да добавите малко хайлайтър и контур на деколтето – това разбира се не е задължително, но мисля че малко блясък стои много нежно и на живо и на снимки.

18.Устни

Остават и само устните – тук като първо предложение за тези, които искат дълготраен продукт – това определено са течните червила, които засъхват матирани и не мърдат. В първия вариант показах точно такова, но цветът беше малко тъмен за мен. По желание можете да сложите и друго червило отгоре.
Матирано течно червилоSleek Matte Me - Birthday Suit
Аз обаче реших да го сменя изцяло и да заложа на прасковената гама, с която започнах. Тъй като червилото е нещото, което неизбежно ще се износи от много целувки, говорене, ядене, пиене – там ще трябва да го нанасяте, затова така или иначе ще си го носите в чантата и дори и само гланц да е можете да си нанасяте, когато ви се прииска. Не мисля, че е супер наложително да търсите дълготрайно, можете просто да си сложите любим балсам, гланц или червило в чанатата за да са ви под ръка. Ако пък все пак искате повече издръжливост, нанесете молив за устни изцяло под червилото или гланца.

19. Фиксиране на грима

Накрая завърших с фиксиращ спрей, който да направи грима да издържа дълго време и всички пудри и прахообразни продукти да се слеят и ще стоят естествено вместо напудрено и прашливо върху кожата.
Фиксиращ спрей за булки - Skindinavia Makeup Finishing Spray Bridal

И това е!

Надявам се видеото да е било полезно, исках да покажа всичко в детайли и какви трикове да използвате за да получите най-добър резултат.
Положих и допълнителни усилия да пресъздам сватбена обстановка с помощта на тоалет, аксесоари, цветя, музика и т.н. Надявам се да е било интересно за гледане и да ви е харесало! :)

Това е гримът, който аз бих направила за себе си, но не се чувствайте длъжни да следвате всяка стъпка, важно е да бъдете себе си и да си направите грим, с който ВИЕ се чувствате комфортно на вашия специален ден! 
Честито на всички булки, бъдете щастливи и обичани! 

До скоро! 
Ели 

П.С. Не съм омъжена и не ми предстои да се омъжвам, всичко беше преобразяване само за видеото. :)

Онлайн магазин за козметика

Facebook Страница

YouTube Канал

Share:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Оставете ми коментар ако публикацията ви е харесала, много ще се радвам да го прочета! :) :)